Huidtype

Gepubliceerd op 2 januari 2021 om 08:42

Huidtype 

Een droge huid kan twee oorzaken hebben 

  • Doordat je huidbarriére - het beschermende laagje beschadigd is en niet meer goed zijn werk kan doen
  • Of dat er te weinig talg wordt geproduceerd. Talg zorgt ervoor dat je huid soepel aanvoelt en dat er weinig water verdampt.

Hoe herken je een droge huid onder andere door een doffe uitstraling, geen natuurlijke glans en soms zie je schilfertjes. Ook heeft de huid veel fijne lijntjes en is snel rood en trekkerig.

 

Wat kun je er aan doen

 

Gebruik een milde reiniger ook wel cleanser genoemd zonder agressieve bestanddelen zoals alcohol, zeep etc het mag na het reinigen niet trekkerig aanvoelen.

 

Een exfoliant die verwijdert de dode huidcellen en maakt je huid frisser, stralender en egaler en is een heel mooi product voor je huid.

 

En natuurlijk een moisturizer ook wel crème genoemd die het vocht in de huid vasthoud. Verder vochtverlies wordt voorkomen en het helpt bij het herstel van de barrièrefunctie van de huid.

 

Vette huid 

 

Een vette huid glimt en voelt vettig aan en de aanwezigheid van puistjes kan betekenen dat je een vette huid hebt, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Puistjes kunnen ook voorkomen op een vochtarme huid door bijvoorbeeld het gebruik van agressieve producten die de talgproductie stimuleren.

 

Gecombineerde huid

 

Dan heb je delen die vetter zijn en wat drogere delen

 

Normale huid

 

Het zijn er niet veel maar er zijn een aantal gezegend met een normale huid

Niet vet en niet droog maar met een mooie natuurlijke glans.

 

Als je weet of je huid droog, vet, gecombineerd  of normaal is moet je ook nog weten of je huid gevoelig is , heb je last van onzuiverheden, pigment vlekken of heb je al last van verouderingsverschijnselen. Dan kun je je huidverzorgingsproducten kiezen.

 

Gevoelige huid

Veel mensen hebben een gevoelige huid dan wordt je huid snel rood bijvoorbeeld bij temperatuurwisselingen je huid kan prikken of jeuken. Soms zie je ook naast roodheid, schilfertjes of puistjes.

 

Onzuiverheden

Pukkels, mee-eters puistjes ze vallen onder de verzamelnaam acne. Het ontstaan is een combinatie van erfelijke aanleg en hormonale verstoringen het kan worden uitgelokt door stress, verkeerde huidverzorgingsproducten, te veel zon, droge of vochtige lucht, te veel melkproducten, suiker, witbrood of chocolade.

 

Pigmentvlekken

Dan heb je getinte vlekjes of vlekken op je huid dat komt door pigment verstoringen

 

Verouderingsverschijnselen

Rimpels krijgt iedereen maar de één heeft daar meer last van dan een ander en een antirimpelcrème bestaat niet maar er zijn wel producten met een huidverjongende werking of met de juiste producten die dit proces vertragen.

 

In mijn volgende blogs ga ik dieper op al deze onderwerpen in

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.