Fruitzuur & Microneedling

Prijzen Fruitzuur

 • Losse fruitzuur behandeling €75

Prijzen Microneedling

 • Losse microneedling behandeling €85
Fruitzuur & Microneedling

Deze behandeling is alleen te boeken van oktober tot mei.
Een fruitzuurpeeling is een behandeling waarin met verschillende peelings gewerkt kan worden om beschadigde dode huidcellen te verwijderen. De peelings lost de “kit” substantie tussen de dode huidcellen op waardoor deze los komen te liggen. Als de dode huidcellen verwijderd worden dan komt er een nieuwe huidlaag te voorschijn, deze huidlaag is gladder, egaler van teint en voller.
Een fruitzuurpeeling werkt in de bovenste huidlagen.

Wanneer kies je voor een fruitzuurpeeling?
Een fruitzuurpeeling wordt vaak gedaan bij huidproblemen die zich oppervlakkig in de huid bevinden. Dit kan o.a zijn:
Grove poriën
Hyperpigmentatie (pigmentvlekjes)
Overmatig talg aanmaak
Fijne lijntjes en rimpeltjes
Acne huidbeeld
Comedonen en Milia.

Glycolzuur peeling
Dit is een in water oplosbare peeling gewonnen uit suikerriet.
Glycolzuur wordt vooral gebruikt om de “kit” substantie tussen de dode huidcellen te verweken, waardoor de dode huidcellen makkelijker en sneller gaan afschilferen.
Glycolzuur heeft kleine moleculen en kan daardoor makkelijk dieper in de huid dringen.
Een glycolzuur peeling wordt ingezet voor:

 • Oppervlakkige acne littekentjes
 • Huidverkleuringen
 • Droogtelijntjes

Na de peeling wordt de “nieuwe” huid zichtbaar en deze is gladder, voller en effenen van teint.

In de glycolzuur peeling wordt gewerkt met verschillende percentage’s. Dit percentage kan opgebouwd worden in een kuur.

Salicylzuur peeling
Salicylzuur is een vet oplossende stof die gewonnen wordt uit de wilgenboom. Omdat dit zuur vet kan oplossen zal het in de poriën kunnen dringen en hier overtollig talg oplossen en zo dus ook talkverstopping kunnen oplossen. Salicylzuur is gerelateerd aan de aspirine familie en heeft dus ontstekingsremmende eigenschappen.

Een salicylzuur peeling wordt ingezet voor:

 • Een vette / combinatie huid
 • Acne huid
 • Verstoorde talgproductie en/of verstopte poriën
 • Lokaal op delen om comedonen (bijv neus) te verweken.


Eenmalige behandeling of een kuur?

Een eenmalige behandeling kan zeker toegepast worden. Een behandeling kan hierbij iets intensiever gemaakt worden. Een salicylzuur kan toegepast worden voor het verweken van onzuiverheden.

Voor een intensief resultaat wordt er aangeraden om een serie behandelingen te ondergaan.
Het resultaat van de peeling zal zich elke behandeling gaan opbouwen waardoor het resultaat steeds beter en intensiever wordt.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt heel erg af van de huid, maar ook van het gewenste resultaat. Meestal is een kuur opgebouwd uit 5 behandelingen met een tussenpozen van 2 tot 4 weken tussen elke behandeling. In een kuur wordt er met de salicylzuur opgebouwd met inwerktijden en met de glycolzuur zal worden opgebouwd met verschillende percentage’s. Er wordt begonnen met een glycolzuur peeling van 10% en dit kan worden opgebouwd naar een peeling met 50%.

Wanneer is een kuur aan te raden:
Huidverkleuringen, hyperpigmentatie door de zon / zwangerschapsmasker Oppervlakkige littekentjes veroorzaakt door acne Bij tekenen van huidveroudering en/of een verslapte huid Acne, comedonen en/of milia.

Wat gebeurt er na een fruitzuurpeeling?
Na de behandeling kan de huid wat droog aanvoelen tijdens deze fase worden de dode huidcellen losgelaten en wordt de nieuwe, frisse huid zichtbaar. Een volle crème houdt de huid ook soepel en gaat droogheid tegen. Om een intensief resultaat te behalen is het aan te raden om meerdere behandelingen in kuur verband toe te passen.

Wanneer kan een peeling niet toegepast worden?
Actieve rosacea, Diabetes, Lupus, Virale infectie (ook bij een koortslip), Abnormale littekenvorming Zwangerschap of borstvoeding (bij een salicylzuur peeling), Zomermaanden, Open wondjes, schrale en dunne huid, Overgevoeligheid voor aspirine (alleen bij salicylzuur peeling), Donkere huid
Belangrijk om te weten Het is na een fruitzuurpeeling erg belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de schadelijke UV stralen. Deze behandeling mag ook niet in de zomermaanden uitgevoerd worden. In de overige maanden moet er tijdens een kuur dagelijks gesmeerd worden met een product met een minimale SPF 30. 

Ook in de eerste 7 dagen na een fruitzuurpeeling mag er thuis geen gebruik worden gemaakt van een scrub, hierna kan er een milde scrub worden gebruikt om de dode huidcellen sneller te verwijderen. Het is altijd aanbevolen om thuis ook producten met een fruitzuur te gebruiken. Vooral in een kuur is het belangrijk om thuis de juiste producten te gebruiken om het optimale resultaat te behalen uit de kuur. Producten advies is altijd persoonlijk en afgestemd op de huid.

 Fruitzuur behandeling               duur. 60 min €75,00

 • De huid wordt gereinigd
 • Aanbrengen Pre – Peel solution, deze ontvet de huid zonder alcohol
 • De fruitzuurpeeling wordt aangebracht en blijft afhankelijk van soort peeling en huidtype tussen de 2 en max 8 min inwerken.
 • De peeling wordt verwijderd en de ph waarde wordt hersteld.
 • Onzuiverheden worden verwijderd.
 • Aloe vera glycolic toner
 • Biulose masker; deze kalmeert de huid. en ondertussen mag u kiezen tussen een nek en schouder massage of een hoofdhuidmassage.
 • De fruitzuurbehandeling wordt afgesloten met een gezichtscrème een SPF

Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale Pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en meer elastisch, en worden (fijne) lijntjes en rimpels verminderd door de toename van collageen.

Periodieke eenmalige behandelingen of kuurverband

Als uw huid al enige tijd weinig onderhoud heeft ondervonden dan is een Micro Pen de manier om binnen te stappen en uw huid wakker te schudden en te verbeteren. Dat is in het bijzonder het advies. Wanneer u intensievere behandelingen wenst, is het advies om de behandeling in een kuurverband uit te laten voeren.

Behandeling

Na het reinigen van de huid zal het geadviseerde product worden aangebracht. Dit is een Hyaluronic acid meso gel en een Retinol meso gel. Met vloeiende bewegingen zal de Dermapen over de huid bewegen. Tijdens de behandeling kunt u een prikkelend gevoel ervaren.De behandeling wordt afgesloten door het aanbrengen van een kalmerend masker en een vitamine C serum als laatste breng ik Calendula oil aan die de huid hersteld.

Indicaties:

– Acne littekens
– Grove poriën
– Hyperpigmentatie
– Huidveroudering
– Rimpels en huidverslapping
– Littekens door brandwonden

Contra indicaties:

– Geïrriteerde huid
– Bij een huidinfectie of schimmelinfectie
– Actieve Acne
– Zwangerschap ( huid kan dan gevoelig reageren)
– Rosacea (herkenbaar aan de rode bultjes)
– Op eczeemplekken
– Psoriasis
– Droge ruwe plekjes, door zonneschade
– (Huid) kanker
– Ontstekingen
– Open wonden of zweren (Koortslip)
– Bloedstollingsproblemen
– Verheven wratten en moedervlekken moeten ontzien worden.
– Diabetis
– Bij gebruik van immuunsysteem onderdrukkende medicijnen, vraag om akkoord bij de (huis)arts
– HIV- virus
– Botox of fillers moeten minimaal 14 dagen ‘rusten’ voordat microneedling toegepast mag worden.
– Permanente fillers

Tussen microneedling en harsen/waxen dient minimaal 14 dagen tussen te zitten.

Vermijd de wenkbrauwen wanneer er permanente make-up geplaatst is, het pigment kan namelijk lichter worden.

Nazorg

Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de behandelindicatie, kan de huid er roze/rood uit gaan zien. Bij sommige huidtypes zal dit snel verdwijnen, bij andere kan de roodheid enkele dagen aanblijven. Ook kunnen er bij een diepere behandeling een licht schilferende huid ontstaan. Dit is een positief effect omdat de dode huidcellen afschilferen en de nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Wij adviseren om de huid goed te beschermen met een minimale spf 30 en de juiste geadviseerde producten voor thuis te gebruiken. Sauna gebruik of intensief sporten in de eerste 72 uur na de behandeling raden we af.

0 +
Tevreden Klanten
0
Verschillende Massages
0
Soorten Behandelingen
0
Schoonheidsbehandelingen

Wat Zeggen Onze Klanten

Jacqueline de Zeeuw
Jacqueline de Zeeuw
2023-02-18
Ik kom hier met regelmaat voor massage en gezichtsbehandelingen. Voor mij zijn dit hele fijne momenten om echt even tot mezelf te komen.
Robin van Beest
Robin van Beest
2023-02-16
Mijn moeder en ik hebben heerlijk genoten van de massage van Len! Naast de massage hebben wij nog een hele fijne gezichtsbehandeling gehad van Mirjam. Een echte aanrader dus, wij komen in ieder geval snel nog een keer😀
Eva Vaneman
Eva Vaneman
2023-02-08
Fijne en goede ontspanningsmassage. Neemt de tijd voor je en is heel gastvrij.
Micky
Micky
2023-02-07
Een enorm fijne salon met de focus op persoonlijke aandacht. Door de deskundige kennis en ervaring van Mirjam krijg ik de juiste verzorging met bijbehorende producten voor mijn huidtype. Een absolute aanrader.
Claudia Eekhof
Claudia Eekhof
2023-02-06
Mooie salon en heel vriendelijke en gezellige eigenaresse.
Annemarie Kalkman
Annemarie Kalkman
2023-01-29
Een heerlijke Wellness duo behandeling gehad! Je kan echt volledig ontspannen en de behandelingen zijn top.
Klazien Visser
Klazien Visser
2023-01-22
Lieve fijne vrouw!!
Naomi Verdel
Naomi Verdel
2023-01-13
Ik kwam bij salon Rich body & skin met klachten zoals hoofdpijn/migraine en nekpijn. Doormiddel van goed advies welke behandeling bij mijn klachten passen ( atlas- lumbaalmassage ) heb ik dit advies opgevolgd en kan ik na elke afspraak weer mijn nek goed bewegen is mijn hoofdpijn/migraine heel erg afgenomen! Bedankt voor de goede begeleiding en tot de volgende afspraak.
marieke heidema
marieke heidema
2022-12-23
Mirjam & Glenn zijn twee schatten van mensen. Weten wat ze doen, en zorgen er voor dat je weer helemaal ontspannen bent na de behandeling! Kijk alweer uit naar de volgende afspraak. Dikke aanrader dus! Liefs, Marieke
P. M.
P. M.
2022-12-20
Bij Schoonheidssalon Rich Body & Skin een gezichtsbehandeling gehad. Zo enorm genieten en wat is Mirjam een leuk, gezellig en lief mens! Ze neemt echt de tijd voor je en doet haar werk met zoveel liefde en passie. Zo mooi om te zien! Ik voelde mij vanaf het eerste moment al op mijn gemak en ze luisterd ook echt naar je. Ze geeft je adviezen en maakt daarnaast ook nog een gezellig praatje met je. @Mirjam, nogmaals enorm bedankt, het was weer heerlijk! Tot de volgende keer.